proidea.hu online termékinformációs katalógus

Műanyag csőrendszerek


Épületgépészet   Csőrendszerek, idomok, folyókák   Műanyag csőrendszerek

Műanyag csövek széles körben alkalmazhatók épületek fűtési rendszereiben és vízellátásában. Előnyös tulajdonságiak között szerepel a kis súly, a jó alakíthatóság, a hajlíthatóság, a korróziólláság, kedvező akusztikai jellemzőik. A csövek síma belső felületén szennyeződés, vízkő nem, vagy nagyon kis mértékben képes megtapadni. Radiátoros fűtési rendszerekben, padlófűtés, felületfűtés-hűtés esetén, valamint hidegvizes és használati melegvizes (HMV) hálózatban egyaránt előfordulnak műanyag csövek. Anyaguk lehet polietilén (PE), random polipropilén (PP-R), megnövelt hőállóságú polietilén (PP-TR), PVC, VPE és polibutilén. A csőnek jellemzően oxigéndiffózió ellen védettnek kell lennie (például oxigéndiffúzió-záró réteggel), ellenkező esetben a használati víz vagy fűtővíz oxigénnel feldúsul és ez kedvezőtlenül hat a rendszer korróziójára. A csőrendszer nyomvonalának kialakítása, a toldás, csatlakozás, elágazás, szűkítés fittingekkel és idomokkal oldható meg. A szerelés leggyakrabban préseléses technikával történik, valamint a toldóhüvelyes és roppantógyűrűs szorítő kötéssel.
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Termék
KE KELIT csőrendszerek hűtési területre, sűrített levegő szállítására
KE KELIT csőrendszerek hűtési területre, sűrített levegő szállítására

A pneumatikusan működtetett kézi csavarozó gépektől, a szoba nagyságú gyártóautomaták sűrített levegős vezérlésén át, a szabályzó szerelvények hajtásáig, számtalan területre szükséges a préslevegőt elvezetnünk. A KEtrix csőrendszer PN16 nyomásfokozatig tökéletes megoldást nyújt sűrített levegős rendszerekhez. A korrózióra itt fokozottan ügyelni kell, mivel a levegő sűrítése miatt erősen megnövekszik benne a víztartalom, és bizonyos hőfokon a víz elkezd kondenzálódni. Ezen csővezetékek egy részénél a korrózió miatt a cső belső faláról leváló fém darabkák gépekbe, berendezésekbe kerülése okoz jelentős károkat. A korrózió miatt ezen rendszerek egyharmad élettartammal rendelkeznek a KE KELIT által ajánlott KEtrix műanyag csőrendszerekhez képest. A fém rendszerekkel szembeni előny hogy a KEtrix rendszer alkalmazásánál nincs energiaveszteség a kiszáradt tömítéseknél keletkező szivárgás okán. A sima csőfelülete miatt csekély a súrlódási veszteség, az idomoknál nincs átmérőszűkülés. Ennek, és magas rugalmasságának köszönheti csekély zajátvitelét, „halk üzemmódját”. Súlya töredéke a fém rendszerekhez viszonyítva, így az üzemcsarnokokba való beépítésnél az emelése, mozgatása és összeépítése nem okoz olyan sok fejfájást a kivitelezőknek. Csak néhány olyan műanyag típus van, melyek ötvözik a hidegben való ütésállóságot, a korrózióállóságot és a megfelelő ár-érték arányt. A KEtrix csővezeték poliolefin blend alapanyaga rendelkezik ezen tulajdonságokkal. Ütésálló -30°C-ig, ellenálló bármilyen koncentrációjú glikolos oldatokkal szemben, korrózióálló kivitel a harmatpont alá eső hőmérséklet, sőt agresszív 0°C körüli tartományban is.

KE KELIT műanyag vízvezeték rendszerek ivóvízhez, használati melegvízhez, ipari feladatokra
KE KELIT műanyag vízvezeték rendszerek ivóvízhez, használati melegvízhez, ipari feladatokra

A KELEN (PP-R) csőrendszer kitűnő megoldást nyújt a fém csővezetékek esetében jelentkező külső és belső korrózió ellen. Sima belső falfelülete okán nincs vízkő lerakódás, keresztmetszet szűkülés, eltömődés. A vízben lévő fertőtlenítő anyagoknak kitűnően ellenáll. ÁNTSZ engedélyében 80°C-ra bevizsgált, ÉME és 1+ÉME engedéllyel is rendelkezik a teljesítménynyilatkozat mellett. Szerelése egyszerű, bérszerszámok széles skálájával áll rendelkezésre a KE KELIT. Hosszirányú hőtágulása lírával, csőcsatornával, vagy az alubetétes verzió használatával megoldható. Mérnök szaktanácsadással, helyszíni technológiai oktatással, osztók üzemi igény szerinti előgyártásával áll rendelkezésre az osztrák piacvezető. Az idomok kedvező ára és a hagyományos fém rendszerekhez viszonyított szerelési idő miatt jóval jutányosabban lehet kialakítani a vízhálózatot, mint a fém, vagy ötrétegű rendszereknél.

Uponor PE-Xa csővezeték rendszer
Ragasztott PVC nyomócső rendszer
FV-Plast műanyag csőrendszerek
PP-R nyomócső rendszer
RAUPEX ipari csővezetékrendszer
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Hír
2017.09.18    
2017.07.18    
2017.01.19    
2016.10.26    
2016.10.21    
2016.10.03    
2016.09.26    
2016.07.13    
2016.06.30    
2016.06.29    
Termékkategória további hírei
Kulcsszavak:  csőrendszer  fűtéscső  vízcső  hidegvíz  melegvíz  hideg-meleg  vizes  hidegvizes  melegvizes  központifűtés  padlófűtési  felületfűtési  felülethűtési  fűtés-hűtési  fűtési  hűtési  légkondicionálási  sűrített  levegős  cső  gázcső