proidea.hu online termékinformációs katalógus

Burkolótéglák, kerámia homlokzatburkolatok


Építés   Tetők, homlokzatok   Burkolótéglák, kerámia homlokzatburkolatok

A téglaburkolatok homlokzatok, kémények, kerítések burkolására, díszítésére és védelmére szolgálnak. Keménység, nyomószilárdság és vízfelvétel szerint három kategóriájuk különböztethető meg: a burkolótéglák, a klinkertéglák és a mészhomoktéglák. Természetes alapanyagaik révén javítják az épület hőháztartását valamint hangszigetelését. A burkolótéglák leggyakrabban kézi vetésű, formázású téglák, melyek kisebb szabálytalanságaik révén alkotnak rusztikus, egyedi felületet. A falburkoló klinkertéglák fokozottan fagyállóak és savállóak, színtartóak, kivirágzásmentes felületet biztosítanak. Vízfelvételi képességük alacsony, nyomószilárdságuk magas. A téglaburkolatok jellemzően előtétfalként kerülnek beépítésre. Ilyenkor a homlokzati falszerkezet, vagy annak hőszigetelése és az előtétfal között megfelelő vastagságú légrés marad, melynek alsó és felső részén szellőzőnyílások biztosítják a kialakuló pára illetve hő kiszellőztetését. Klinker idomtéglákkal lefedések, könyöklők, sarkok esztétikus építészeti kialakítása lehetséges. A kerámia lapburkolatként is megjelenhet a homlokzaton. A vizes technológiával beépített vékony kerámialap homlokzatburkolatok a téglaburkolatoktól eltérően nem falazási, hanem burkolási munkát igényelnek. Száraz technológia alkalmazása esetén a kerámia lapok beépítése a homlokzati falra szerelt önálló tartószerkezetre történik. A kerámia alapanyagú téglák és lapok változatos színekben (vörös, sárga, bézs, bordó, barna, lila különböző árnyalatai) és sokféle felületi, valamint formai kialakításban érhetők el. Mind a homlokzati téglaburkolatok, mind a kerámia lapburkolatok közös tulajdonsága, hogy védik a mögöttes szerkezetet a környezeti, időjárási hatásoktól.
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Termék
Silka burkoló téglák
Porotherm (Kőszegi) homlokzatburkoló tégla
Creaton Tonality kerámia homlokzatburkolat
Creaton Tonality kerámia homlokzatburkolat

A Tonality kerámia burkolatokat évtizedek óta jellemzi a kiváló minőség, a fagyállóság és az időállóság, ami a minőségi alapanyagnak és a speciális Keralis® eljárásnak köszönhető. A nagy színválaszték, a számos felületi megjelenés, az attraktív fugakialakítások és a szerelőbarát rögzítési rendszer együttesen biztosítják a részletekig átgondolt, magas színvonalú műszaki megoldást. Legyen szó új épületről vagy már meglévő épület felújításáról, a természetes alapanyagból, környezetbarát gyártástechnológiával készülő Tonality kerámia burkolatok épületfizikailag is bizonyított, meggyőző rendszermegoldást kínálnak.
A kerámia homlokzatburkolatok formai kialakításuk miatt magas szilárdsággal rendelkeznek. A hagyományos kerámia termékek közül kiemelkedve, akár 600x2000 mm maximális elemméret is lehetséges. A magas hőmérsékleten történő gyártás eredményeként alacsony vízfelvevő képesség és nagyon finom felületi szerkezet jellemzi a burkoló lapokat. E két tulajdonság megakadályozza a felületi szennyeződések megjelenését, az „elmohásodást” és a termékek „elszennyeződését”, emiatt a termékek öntisztuló képessége kiemelkedő. A Tonality termékek a hagyományos kerámiákhoz képest akár 10 kg/m² kisebb önsúllyal rendelkeznek. A termékek teljes élettartamáig tartó graffiti elleni védőréteggel készülnek, így a védelem későbbi megújítására nincs szükség. A Tonality finomkerámia termékek kül- és beltéri dekoratív megoldásként egyaránt használhatóak. A Tonality finomkerámia homlokzatburkolati rendszerek - a tűzvédelmi megfelelőségi vizsgálat alapján - megfeleltek a 45 perces elvárásnak, homlokzati tűzterjedési határértékük pedig Th > 0,75 h, így alkalmazásuknak magassági, illetve szintszámban megadott korlátja nincs.


Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Hír
2018.09.11    
2018.09.25    
2017.09.22    
2017.09.20    
2017.04.27    
2016.05.18    
2016.04.11    
2016.04.11    
2016.01.19    
2015.09.25    
Termékkategória további hírei
Kulcsszavak:  burkolótégla  tégla  homlokzatburkolat  burkolat  burkolatok