proidea.hu online termékinformációs katalógus

Bitumenes szigetelőlemezek és kenhető bitumenes bevonatok


Építés   Szigetelések   Bitumenes szigetelőlemezek és kenhető bitumenes bevonatok

A bitumen hagyományos vízszigetelő anyag, mely desztillációval előállított kőolaj származék. A szigetelőlemezek felépítésük szerint mindig valamilyen hordozórétegre kerülnek (nyers papír, üvegfátyol, üvegszövet, műanyag fólia, fém fólia). Mivel felső rétegeik oxigénnel való érintkezés során korrodálódnak, illetve az UV-sugárzástól károsodnak, felületi védelemként homokhintést, kőporhintést vagy polietilén fóliát alkalmaznak. A modifikált lemezek öregedésállóságának, rugalmasságának, hideghajlíthatóságának, hőállóságának javítása érdekében a bitument műanyaggal keverik (PVC, PE, EVA). A plasztomer és elasztomer bitumenek közt megkülönböztetjük az APP-, SBS-, EPM-, modifikált bitumenes lemezeket. A lemezeket lapban, de leggyakrabban tekercsekben forgalmazzák. A bitumenes lemezeket lapostetőn, attika falaknál, lábazatoknál csapadékvíz elleni szigetelésként és meglévő szigetelés felújítására, mélyépítményeknél talajnedvesség, talajpára, talajvíznyomás ellen alkalmazzák. Beltérben a vizes helyiségeket határoló födémeknél és falaknál a használati és üzemi víz elleni szigetelésként építhetők be.

A bitumenes szigeteléseket több rétegben, megfelelő szélességű átlapolással, kellősített aljzatra ragasztják. A vékonylemezeket általában forró- vagy hidegragasztással, a hegeszthető vastag lemezeket lángolvasztásos ragasztással helyezik el. A páratechnikai (párazáró, párafékező, páranyomás kiegyenlítő) lemezeket pontszerű, sávos vagy teljes felületi ragasztással rögzítik.

A kenhető bitumenes bevonat közvetlenül a felületre simítással vagy szórással felhordható vízszigetelő réteg. Leginkább utólagos szigeteléseknél, műemléképületeknél alkalmazzák. A bitumenes mázak egyenetlen felületeken és a sérült szigetelések utólagos javításaként előnyösen alkalmazható szigetelő bevonatok. Nedvesség elleni védőrétegként bel-és kültéren egyaránt alkalmazhatók. Forgalmazása vödrös oldat, habarcs, emulzió vagy flakonos spray vagy gél kiszerelésekben történik.
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Termék
Ceresit kenhető bitumenes vízszigetelések és kiegészítő anyagai
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Hír
2016.09.28    
2016.03.07    
2010.04.09    
Termékkategória további hírei
Kulcsszavak:  szigetelőlemez  lemez  lemezek  szigetelő  bevonat  vastagbevonat