proidea.hu online termékinformációs katalógus

Szerelt válaszfalak


Építés   Szerelt válaszfalak, álmennyezetek, álpadlók   Szerelt válaszfalak

Az épület belső tereinek elválasztására a teherhordó főfalakon kívül válaszfalak szolgálnak. A technológia fejlődésével a száraz szerelésű könnyűszerkezetes falak egyre nagyobb szerepet kaptak. Eleinte középületek irodáinak, munkaállomásainak lehatárolására használták. Mára ez az egyszerű technológia lakóépületek, irodaházak, középületek egyik közkedvelt építési eleme könnyű kiépíthetősége és változtathatósága miatt. Három alaptípust különböztetünk meg a vázas, panelos (vagy keretes) illetve a vegyes típust, a két előző típus keverékét. A vázas falszerkezetek vízszintes és függőleges tartó-, merevítő szerkezet borításával alakítandók ki helyszíni szereléssel. A tartóváz lehet fa, vagy acélprofil. A szerelt válaszfalba beépített szigetelés (például ásványgyapot) javítja annak hőszigetelő és hangszigetelő képességét. A leggyakoribb borítóanyag a gipszkarton lemez, de használható más építőlemez is. A paneles szerkezetek általában szint magasságú előregyártott elemekből állnak, melyek egymásmellé sorolásával alakul ki a válaszfal. A szerelt válaszfalak, paravánfalak lehetőséget nyújtanak az elektromos és más technológiai vezetékek elrejtésére is. A szerelt üvegfalak beengedik az épületbe a fényt. Hangszigetelési tulajdonságaik is igen kedvezőek.
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Termék
DEKO FG üvegfal
DEKO FG Fire tűzgátló üvegfal
DEKO GV üvegfal
DEKO FG2 üvegfal
DEKO FG Silent üvegfal
TECNOBOARD szerelt gipsz válaszfal rendszer
TECNOBOARD szerelt gipsz válaszfal rendszer

A TECNOBOARD olyan fedett terekben használatos önhordó, szerelt építési rendszer, mely ideális választás térelhatároló-, lakáselválasztó-, magas- és előtétfalak valamint sík álmennyezetek építéséhez kiemelkedő tűz-, hanggátlást biztosítva. A rendszer alapja az élein nútféderes kialakítású, kerámiarostokkal erősített gipszlap, melynek szerelése horganyzott acél profilvázra történik. A lapok felülete tökéletesen sík, ami csak egy vékony glett réteget igényel, bandázsolni nem kell. A TECNOBOARD egyesíti a hagyományos falazott válaszfalak és a szerelt gipszkarton szerkezetek előnyeit, továbbá számos pozitív tulajdonsággal bír. A rendszer felépítéséből adódóan száraz technológiának minősül, kivitelezése gyors és egyszerű (oldalanként csak egy réteg TECNOBOARD lap szükséges), állékonysága a falazott szerkezetekkel vetekszik. A gipszkartonnal szemben az építkezés korábbi szakaszában beépíthető. A gépészeti szerelvények elhelyezésére akusztikai és tűzvédelmi szempontból is megnyugtató megoldást kínál. Megfelelő rögzítőelem alkalmazásával a szerkezet nagy súlyokkal terhelhető erősített borda használata nélkül ellentétben a gipszkarton szerkezetekkel.

Dexion csarnokirodák, csarnokon belüli térelválasztás
Dexion csarnokirodák, csarnokon belüli térelválasztás

A termelési folyamatok optimalizálása, racionalizálása, biztonsága és ellenőrzése a jövőben egyre nagyobb jelentőséget kap. Ezért a jövőbeni térkoncepcióknak különleges követelményeknek kell megfelelni: a koncentrált munkavégzés és ennek ellenére a termelési folyamattal való kapcsolattartás lehetősége jelenti ebben az összefüggésben a jó térkialakítást. A fali-, mennyezeti-, padlózati- és berendezési rendszerek a legmodernebb anyagokból készülnek, teljesen moduláris kialakítással – ez garantálja a változó tértervezést és a centiméter pontosságú beépítést, mindezt optimális térkihasználat mellett. A teljes Dexion belső térkialakítási elemek bármikor lebonthatók vagy átépíthetők. Ezért szükség esetén az irodaterek problémamentesen bővíthetők vagy elköltözés esetén akár az új helyszínre is átszállíthatók.

Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Hír
2017.01.09    
2016.04.04    
2015.01.12    
2014.02.06    
2014.02.04    
2013.06.04    
2013.05.22    
2012.07.16    
2012.01.30    
2010.05.12    
Termékkategória további hírei
Kulcsszavak:  válaszfal  könnyűszerkezet  üvegfal  szerelt