proidea.hu online termékinformációs katalógus

Álmennyezetek


Építés   Szerelt válaszfalak, álmennyezetek, álpadlók   Álmennyezetek

Álmennyezet olyan általában önhordó, de nem teherhordó, vízszintes térelhatároló szerkezetet, amelyet födémre, tető- vagy tetőtér alatti födémre vagy fedélszerkezetre rögzítenek. Készülhet szerelhető vagy monolit kivitelben. Rendeltetés szerint vannak akusztikai, esztétikai, hőszigetelő, tűzvédő és légzáró álmennyezeti típusok. Megjelenés szempontjából lehet kazettás, sávos vagy homogén. A burkolat rögzítési módja szerint az álmennyezet lehet rejtett bordás, látszó bordás, bontható, nem bontható rendszer. Fő szerkezeti elemei a függesztő szerkezet, bordarendszer és a burkolati elem. A függesztők biztosítják az álmennyezetek egyszerű és finom szintbeállítását, lehetnek direkt rögzítők, rugós jellegű gyorsrögzítők, nóniusz rögzítők és bepattintós gyorsrögzítők. A burkolat készülhet fémből, ásványi szálas szilikát lapból, szerves anyagú lapból, gipszalapú lapból vagy gipszkartonból. Álmennyezet a gépészet vagy világítás elrejtésére szolgál, illetve az akusztika javítására és tűzgátlás kialakítására is használható. További előnye, hogy üzemileg előregyártott elemekből épül fel, ez pontosságot és precizitást jelent az alkotóelemekre nézve. A helyszínen gyorsan és egyszerűen szerelhető, úgynevezett szárazépítéssel kivitelezhető. Könnyen átalakítható a flexibilis rendszer miatt.
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Termék
Fém álmennyezetek
AMF TOPIQ Softboard álmennyezetek
Ecophon kazettás álmennyezetek
AMF THERMATEX akusztikus ásványi álmennyezetek és falburkolatok
Termékcsalád  AMF THERMATEX akusztikus ásványi álmennyezetek és falburkolatok

A nemzetközileg évtizedek óta ismert termék, az AMF THERMATEX terméktulajdonságait tekintve a legmagasabb minőséget garantálja, illetve az állandóan magas szervizszolgáltatást és maximális rendszerbiztonságot. A nedves eljárásban (Wet-felt) előállított AMF THERMATEX álmennyezeti lapokat ásványgyapot, perlit, agyag és keményítő alkotják, így természetes nyersanyagok képezik alapját. A legmeghatározóbb tulajdonságok (akusztika, tűzvédelem, higiénia, design) mellett a figyelem a jövőben további fejlesztési törekvésekre irányul a nyomtatott felületek és az egyedi hangelnyelők vonatkozásában, mint "belógatott" rendszerek (lamellák, álmennyezeti sziget, fali hangelnyelő), a kazettás álmennyezeti rendszerektől az egyedi trendek megalkotásáig.

Fa álmennyezetek
AMF HERADESIGN akusztikus fagyapot álmennyezetek és falburkolatok
Termékcsalád  AMF HERADESIGN akusztikus fagyapot álmennyezetek és falburkolatok

Akusztika és esztétikus megjelenés környezettudatosan. A helyiség akusztikus atmoszférája az egyik legfontosabb elem, mely közérzetünket, hangulatunkat, kedélyállapotunkat befolyásolja, még ha ezt tudatosan nem is érezzük. A Knauf AMF HERADESIGN terméke magas színvonalú, fagyapot anyagú akusztikai rendszereket állít elő, forgalmaz és fejleszt mennyezetek és falak burkolására egyaránt, melyek egyedi, időtlen design kialakítását teszik lehetővé. Nemes, hangulatos karakterük - mely a fagyapot struktúrájukból adódik - teszik ezt a terméket összetéveszthetetlenné. A nagyfokú kompetencia, az évtizedes tapasztalat és a vállalat tradicionális eredete vezetett e kiváló akusztikai megoldáshoz, mely a kellemes közérzetet és a teljesítőképességet fokozza. A fagyapot-akusztikus lapok gyártásakor kizárólag természetes alapanyagokat használnak, amelyek nem utolsósorban funkcionális és épületbiológiai tulajdonságuk mellett a helyiség hangulatát és klímáját is pozitívan befolyásolják.

Ecophon Solo szabadon függő hangelnyelő elemek
Ecophon Akusto függőleges hangelnyelő elemek
Barrisol feszített álmennyezetek
Barrisol feszített álmennyezetek

A Barrisol egy egyedülálló, rugalmas álmennyezeti rendszer, melyet 40 évvel ezelőtt a Barrisol-Normalu gyár jelenlegi elnöke, Fernand Scherrer, fejlesztett ki. A rendszer két alapvető összetevőből áll: egy keret, amire egy rendkívül rugalmas és könnyű fóliát feszítenek. Felhasználási területe végtelen, szerves egységet alkothat az álmennyezettel, de használható faltakarásra, valamint homogénen világító felületek is kialakíthatók vele. A rugalmas profilrendszer lehetővé teszi a Barrisol fólia felhasználását az egyszerű formáktól a változatos megoldásokig, így a sík formák mellett, domború, gömb alakú, ívelt alkotások is születhetnek. A belsőépítészeti ötletek számára egy új világ tárul fel, ahol elmosódnak a határok a belsőépítészet és a világítástechnika között. A Barrisol fólia szín- és mérettartó, környezetbarát és újrahasznosítható, sérülésmentesen szerelhető.

StoSilent akusztikai álmennyezet
SKYPANEL kazettás álmennyezeti rendszer
Polmetál álmennyezetek
AMF MONDENA fém álmennyezetek
AMF MONDENA fém álmennyezetek

A fém álmennyezetek évtizedek óta meghatározó elemei a kazettás álmennyezetek világának. A fém anyagú termékek karakterisztikus anyagjellemzői - mint a hosszú élettartam, alaktartósság, természetesen elegáns esztétika, egyszerű tisztíthatóság, változatos, egyedi kialakítási lehetőségek - kiváló minőségérzetet és tartós hatást kölcsönöznek a fém álmennyezeteknek. Különösen a sokrétű rendszermegoldásoknak, illetve egyedi kialakítási lehetőségeknek köszönhetően a fém álmennyezetek fejlődése az egyedien specifikált termékek irányába tolódott el. A Knauf AMF - egységes rendszermegoldások gyártója - proaktív kiírás specialista az AMF MONDENA termékcsaláddal újabb lépést tett az innovatív, teljes körű rendszermegoldások felé.

Renolit Profession feszített álmennyezetek
Nida kazettás álmennyezetek
Atena álmennyezetek
Bachl dekor-álmennyezet lapok
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Hír
2018.03.12    
2018.03.08    
2018.03.05    
2018.02.23    
2018.02.20    
2018.02.16    
2018.01.19    
2017.12.06    
2017.12.06    
2017.10.04    
Termékkategória további hírei
Kulcsszavak:  álmennyezet  kazettás