proidea.hu online termékinformációs katalógus

Álmennyezetek


Építés   Szerelt válaszfalak, álmennyezetek, álpadlók   Álmennyezetek

Álmennyezet olyan általában önhordó, de nem teherhordó, vízszintes térelhatároló szerkezetet, amelyet födémre, tető- vagy tetőtér alatti födémre vagy fedélszerkezetre rögzítenek. Készülhet szerelhető vagy monolit kivitelben. Rendeltetés szerint vannak akusztikai, esztétikai, hőszigetelő, tűzvédő és légzáró álmennyezeti típusok. Megjelenés szempontjából lehet kazettás, sávos vagy homogén. A burkolat rögzítési módja szerint az álmennyezet lehet rejtett bordás, látszó bordás, bontható, nem bontható rendszer. Fő szerkezeti elemei a függesztő szerkezet, bordarendszer és a burkolati elem. A függesztők biztosítják az álmennyezetek egyszerű és finom szintbeállítását, lehetnek direkt rögzítők, rugós jellegű gyorsrögzítők, nóniusz rögzítők és bepattintós gyorsrögzítők. A burkolat készülhet fémből, ásványi szálas szilikát lapból, szerves anyagú lapból, gipszalapú lapból vagy gipszkartonból. Álmennyezet a gépészet vagy világítás elrejtésére szolgál, illetve az akusztika javítására és tűzgátlás kialakítására is használható. További előnye, hogy üzemileg előregyártott elemekből épül fel, ez pontosságot és precizitást jelent az alkotóelemekre nézve. A helyszínen gyorsan és egyszerűen szerelhető, úgynevezett szárazépítéssel kivitelezhető. Könnyen átalakítható a flexibilis rendszer miatt.
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Termék
Fém álmennyezetek
AMF THERMATEX akusztikus ásványi álmennyezetek és falburkolatok
Termékcsalád  AMF THERMATEX akusztikus ásványi álmennyezetek és falburkolatok

A nemzetközileg évtizedek óta ismert termék, az AMF THERMATEX terméktulajdonságait tekintve a legmagasabb minőséget garantálja, illetve az állandóan magas szervizszolgáltatást és maximális rendszerbiztonságot. A nedves eljárásban (Wet-felt) előállított AMF THERMATEX álmennyezeti lapokat ásványgyapot, perlit, agyag és keményítő alkotják, így természetes nyersanyagok képezik alapját. A legmeghatározóbb tulajdonságok (akusztika, tűzvédelem, higiénia, design) mellett a figyelem a jövőben további fejlesztési törekvésekre irányul a nyomtatott felületek és az egyedi hangelnyelők vonatkozásában, mint "belógatott" rendszerek (lamellák, álmennyezeti sziget, fali hangelnyelő), a kazettás álmennyezeti rendszerektől az egyedi trendek megalkotásáig.

Ecophon kazettás álmennyezetek
AMF TOPIQ Softboard álmennyezetek
Fa álmennyezetek
Ecophon Solo szabadon függő hangelnyelő elemek
AMF HERADESIGN akusztikus fagyapot álmennyezetek és falburkolatok
Termékcsalád  AMF HERADESIGN akusztikus fagyapot álmennyezetek és falburkolatok

Akusztika és esztétikus megjelenés környezettudatosan. A helyiség akusztikus atmoszférája az egyik legfontosabb elem, mely közérzetünket, hangulatunkat, kedélyállapotunkat befolyásolja, még ha ezt tudatosan nem is érezzük. A Knauf AMF HERADESIGN terméke magas színvonalú, fagyapot anyagú akusztikai rendszereket állít elő, forgalmaz és fejleszt mennyezetek és falak burkolására egyaránt, melyek egyedi, időtlen design kialakítását teszik lehetővé. Nemes, hangulatos karakterük - mely a fagyapot struktúrájukból adódik - teszik ezt a terméket összetéveszthetetlenné. A nagyfokú kompetencia, az évtizedes tapasztalat és a vállalat tradicionális eredete vezetett e kiváló akusztikai megoldáshoz, mely a kellemes közérzetet és a teljesítőképességet fokozza. A fagyapot-akusztikus lapok gyártásakor kizárólag természetes alapanyagokat használnak, amelyek nem utolsósorban funkcionális és épületbiológiai tulajdonságuk mellett a helyiség hangulatát és klímáját is pozitívan befolyásolják.

Barrisol feszített álmennyezetek
Barrisol feszített álmennyezetek

A Barrisol egy egyedülálló, rugalmas álmennyezeti rendszer, melyet 40 évvel ezelőtt a Barrisol-Normalu gyár jelenlegi elnöke, Fernand Scherrer, fejlesztett ki. A rendszer két alapvető összetevőből áll: egy keret, amire egy rendkívül rugalmas és könnyű fóliát feszítenek. Felhasználási területe végtelen, szerves egységet alkothat az álmennyezettel, de használható faltakarásra, valamint homogénen világító felületek is kialakíthatók vele. A rugalmas profilrendszer lehetővé teszi a Barrisol fólia felhasználását az egyszerű formáktól a változatos megoldásokig, így a sík formák mellett, domború, gömb alakú, ívelt alkotások is születhetnek. A belsőépítészeti ötletek számára egy új világ tárul fel, ahol elmosódnak a határok a belsőépítészet és a világítástechnika között. A Barrisol fólia szín- és mérettartó, környezetbarát és újrahasznosítható, sérülésmentesen szerelhető.

Renolit Profession feszített álmennyezetek
Atena álmennyezetek
Nida kazettás álmennyezetek
Bachl dekor-álmennyezet lapok
AMF MONDENA fém álmennyezetek
AMF MONDENA fém álmennyezetek

A fém álmennyezetek évtizedek óta meghatározó elemei a kazettás álmennyezetek világának. A fém anyagú termékek karakterisztikus anyagjellemzői - mint a hosszú élettartam, alaktartósság, természetesen elegáns esztétika, egyszerű tisztíthatóság, változatos, egyedi kialakítási lehetőségek - kiváló minőségérzetet és tartós hatást kölcsönöznek a fém álmennyezeteknek. Különösen a sokrétű rendszermegoldásoknak, illetve egyedi kialakítási lehetőségeknek köszönhetően a fém álmennyezetek fejlődése az egyedien specifikált termékek irányába tolódott el. A Knauf AMF - egységes rendszermegoldások gyártója - proaktív kiírás specialista az AMF MONDENA termékcsaláddal újabb lépést tett az innovatív, teljes körű rendszermegoldások felé.

Polmetál álmennyezetek
Ecophon Akusto függőleges hangelnyelő elemek
StoSilent akusztikai álmennyezet
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Hír
2018.02.23    
2018.02.20    
2018.02.16    
2018.01.19    
2017.12.06    
2017.12.06    
2017.10.04    
2017.08.24    
2017.06.21    
2017.04.07    
Termékkategória további hírei
Kulcsszavak:  álmennyezet  kazettás