proidea.hu online termékinformációs katalógus

Álmennyezetek


Építés   Szerelt válaszfalak, álmennyezetek, álpadlók   Álmennyezetek

Álmennyezet olyan általában önhordó, de nem teherhordó, vízszintes térelhatároló szerkezetet, amelyet födémre, tető- vagy tetőtér alatti födémre vagy fedélszerkezetre rögzítenek. Készülhet szerelhető vagy monolit kivitelben. Rendeltetés szerint vannak akusztikai, esztétikai, hőszigetelő, tűzvédő és légzáró álmennyezeti típusok. Megjelenés szempontjából lehet kazettás, sávos vagy homogén. A burkolat rögzítési módja szerint az álmennyezet lehet rejtett bordás, látszó bordás, bontható, nem bontható rendszer. Fő szerkezeti elemei a függesztő szerkezet, bordarendszer és a burkolati elem. A függesztők biztosítják az álmennyezetek egyszerű és finom szintbeállítását, lehetnek direkt rögzítők, rugós jellegű gyorsrögzítők, nóniusz rögzítők és bepattintós gyorsrögzítők. A burkolat készülhet fémből, ásványi szálas szilikát lapból, szerves anyagú lapból, gipszalapú lapból vagy gipszkartonból. Álmennyezet a gépészet vagy világítás elrejtésére szolgál, illetve az akusztika javítására és tűzgátlás kialakítására is használható. További előnye, hogy üzemileg előregyártott elemekből épül fel, ez pontosságot és precizitást jelent az alkotóelemekre nézve. A helyszínen gyorsan és egyszerűen szerelhető, úgynevezett szárazépítéssel kivitelezhető. Könnyen átalakítható a flexibilis rendszer miatt.
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Termék
Heradesign álmennyezeti- és falrendszerek
Knauf AMF akusztikai álmennyezetek
OWA álmennyezetek
Rigips álmennyezetek
Termékcsalád  Rigips álmennyezetek

A Rigips álmennyezeteket fa vagy fém tartószerkezettel azért építjük, hogy a helyiség belmagasságát lecsökkentsük vagy a teherhordó födém alatt futó vezetékeket eltakarjuk. Ezen felül a Rigips álmennyezetek szigetelő paplan kombinációval még további kedvező hatásokat biztosíthatnak. Fűtési költség megtakarítás a javított hőszigetelési érték által. A meglévő nyers födém léghang szigetelésének javítása mintegy 8 dB-el. Hangteherszint csökkentés és utólagos szabályozás perforált és sliccelt Rigips lapok beépítésével. A tűzgátlási értékek esetleges javítása. A hagyományosan beszerezhető világítási, szellőzési és klímaberendezések tartozékait egyszerűen össze lehet építeni a Rigips álmennyezettel.

Armstrong ásványszálas álmennyezetek
CBI álmennyezetek
Integra fém álmennyezetek
Armstrong lebegő álmennyezetek
Nida kazettás álmennyezetek
Álmennyezetek
Armstrong Axiom függesztőrendszerek
Armstrong Axiom függesztőrendszerek

Armstrong Axiom függesztőrendszer család:
• Axiom Transitions - különböző keresztmetszet arra lett kifejlesztve, hogy tökéletes és elegáns megoldást biztosítson gipszkarton mennyezet és ásványszálas-, fém- vagy fa kazettás álmennyezetek szintbeli csatlakozásához.
• Axiom Profiles - Elérhetőek 5 különböző magasságban és egy gipszkarton falszegéllyel, álmennyezetek léptetéséhez vagy rejtett világítás elhelyezéséhez. Kompatibilisek a 24 és 15 mm-es sínrendszerekkel, beleértve a designer síneket is.
• Axiom Classic, Knife Edge, kerek & íves Canopy elemek - szerelési csomagban, felszerelésre kész, álmennyezeti “felhők” építéséhez teljes méretű álmennyezeti lap betételemekkel. Az Axiom Canopy elemek meghatározzák és egyedivé teszik a tereket.


AMF design álmennyezetek
Termékcsalád  AMF design álmennyezetek

Minden álmennyezet kialakításánál a legfontosabb szempont az anyag kiválasztása. A Knauf AMF álmennyezeti programjai lehetőséget nyújtanak az ásványi, a fém és a faanyagok alkalmazására. Az álmennyezetnek minden egyes anyag különleges tulajdonságot kölcsönöz: a sima és strukturált ásványi lapok meleg kisugárzását, a fém álmennyezetek hűvös zárkózottságát, a valódi fából készült dekorációk lehetőségének tárházát. A különböző lapméreteknek és kivitelezési rendszereknek, illetve az eltérő élkiképzésnek és sínvezetésnek köszönhetően számos lehetőség nyílik az álmennyezetek megvalósítására. Így a kreatív tervező ezáltal kihasználhatja a lehetőséget, hogy különböző anyagokat kombináljon és egyéni design-megoldásokkal saját határait mindig kijjebb tolhatja.

Knauf AMF tűzvédelmi álmennyezetek
Armstrong fa álmennyezetek
Bachl dekor-álmennyezet lapok
AMF általános álmennyezeti rendszerek
Topakustik hangszigetelés
AMF Topiq® álmennyezet
Renolit Profession feszített álmennyezetek
Armstrong álmennyezetek speciális terekbe
Armstrong fém álmennyezetek
AMF tisztasági és higiéniai álmennyezetek
StoSilent akusztikai álmennyezet
Barrisol feszített álmennyezetek
Barrisol feszített álmennyezetek

A Barrisol egy egyedülálló, rugalmas álmennyezeti rendszer, melyet 40 évvel ezelőtt a Barrisol-Normalu gyár jelenlegi elnöke, Fernand Scherrer, fejlesztett ki. A rendszer két alapvető összetevőből áll: egy keret, amire egy rendkívül rugalmas és könnyű fóliát feszítenek. Felhasználási területe végtelen, szerves egységet alkothat az álmennyezettel, de használható faltakarásra, valamint homogénen világító felületek is kialakíthatók vele. A rugalmas profilrendszer lehetővé teszi a Barrisol fólia felhasználását az egyszerű formáktól a változatos megoldásokig, így a sík formák mellett, domború, gömb alakú, ívelt alkotások is születhetnek. A belsőépítészeti ötletek számára egy új világ tárul fel, ahol elmosódnak a határok a belsőépítészet és a világítástechnika között. A Barrisol fólia szín- és mérettartó, környezetbarát és újrahasznosítható, sérülésmentesen szerelhető.

Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Hír
2016.02.29    
2016.02.17    
2016.01.19    
2016.01.18    
2015.10.21    
2015.10.09    
2015.10.02    
2015.10.02    
2015.09.14    
2015.08.25    
Termékkategória további hírei
Kulcsszavak:  álmennyezet  kazettás